2 yıldır yazıp bitirmeye çalıştığım, kitap projem için araştırma yaptığım bir gündü. Obama'dan bahseden bir siteye denk geldim. Site çok dikkatimi çekti. Biraz inceleyim dedim. Obama'nın Müslüman olduğunu iddia edip, ne kadar sevindiklerinden, zaten iyi bir insan olduğunun yüzünden anlaşıldığından bahseden yazılarla karşılaştım.
Kitleleri peşinden koşturan kişilerin nasıl bir insan olduğunu -en azından dünya görüşünü- öğrenmek gibi bir takıntım vardır. Haliyle, böyle bir konuya denk gelmişken, yazıları biraz daha okuyup meseleyi anlamak istedim ve devam ettim. Obama'nın Müslüman olduğu iddiası, sol yüzük parmağında bulunan, altın yüzüğünün üzerindeki şekilleri, Kelime-i Tevhide benzeten kişiler tarafından ortaya atılmıştı. Gerçekten benzeyip benzemediğini merak edip resimlerine baktım. Bence hiçbir ilgisi yoktu. Birileri, Müslümanların zaafını fena halde kullanmak istiyor.

Herhangi birinin veya ünlü bir şahsiyetin, gayri müslim olduğunu çok iyi bildiğimiz halde sırf Müslümanlara sempati duyuyorum, inançsızım ama İslamı araştırıyorum gibi sözlerini duyduktan ya da Müslümanların adeti olan bir işi yaptığını gördükten sonra, o kişiye Müslüman muamelesi yapıp, o kişiyi delice sevip, bizim oğlan, bizim kız tavırları takınmak; bence Müslümanların bir zaafıdır. 


Elbette, sen kim oluyorsun da bunları yapıyorsun, söylüyorsun bre kafir diyelim demiyorum. Fakat Allah iman nasip etsin deyip, uzatmamak yerine, niçin daha imanı bile düşünmeyen kişileri alıp baş tacı edelim? Aramızda bir mesafe olması gerektiğini Kuran-ı Kerim ile Yüce Rabbimiz Allah (c.c), hadis-i şeriflerde, Peygamberimiz (s.a.s) bizlere emretmişler.
İlişkileri abartmanın ne anlamı var ki?
Gelelim Obama'nın Müslüman olduğu hususuna. Tam ismi Barack Hussein Obamadır. Yani bir ismi Müslüman ismidir. Fakat bu isim onun Müslüman kökenli olup pek dindar olmayan ailesi tarafından verilmiş. Tıpkı bizim adetlerimizde olan, torunlara dedesinin ismini dedesine olan sevgimizden koymamız gibi. Obama'nın hayatını merak eden varsa bir zahmet araştırsın.
Kendisi dahi Müslüman olmadığını defalarca söylemesine rağmen, Müslüman muamelesine kendimizi niye zorluyoruz anlamıyorum.
Müslüman olmadığının kanıtı olarak, arama motorlarında bu meseleyi aradığınızda  yüzlerce video bulabilirsiniz.
Ama ben size orijinal yerinden bir link vereyim okuyun, siz karar verin.

Şu site:  Obama'nın başındaki şeye dikkat!!!

Bir de şurayı okuyun. Daha da Müslümandır, diyorsanız el insaf diyorum.