Kitap okumayı ve kitapla ilgili her şeyi seven  blogger arkadaşlarıma bir MİM yapmak istedim. 
Bu ilk Mim-im olacak. Kaidelerine pek uyamazsam kusuruma bakmayın artık.
Sanırım Mim-i ilk cevaplaması gereken kişi, yine Mim-i üreten şahıs oluyor.

Konumuz kitap ayraçları. Herkes sever mi bilmem ama ben çeşit çeşit ayraç kullanmayı seviyorum. Kitabın konusuna göre ayraç kullandığım bile olur. Lafı daha fazla uzatmadan ayraçlara geçeyim.
Benim kitap ayraçlarımın bir kısmı şunlar. Bunlardan daha fazlası var ama ben hususi alınmışları göstermek istedim. Diğerleri kitapların yanında hediye gelenlerden filan oluşuyor.


                                                     


Kitap ayraçlarımın en eskileri Malezya'dan gelen papirüsler. Bu papirüslerden birinde Allah'ın 99 ismi var. Diğerine ise hiyeroglif harflerin, Latin harflerindeki karşılığı ve antik Mısır'a ait bir iki sembol işlenmiş. Bu ikisine ilk kitap ayraçlarım diyebilirim.

Fatih Sultan Mehmet ve İstanbul'a girişi resmedilen ayracın hemen yanında beyaz bir yaprak şeklinde ayraç var. Aslında gelin çiçeğime ait bir yapraktı bu. Kopunca, ben de ayraç yaptım :D

Beyaz yaprağın yanındaki ayraçta Piri Reis'in dünya haritası var. Çook küçükken atlastan bir ülke seçer, o ülkeye gidiyormuş gibi başka odaya giderdim. Haritalara ayrı bir ilgim var. Bunu bilen F.B, ceylan derisine işlenmiş bu haritalı ayraçtan hediye almış. Epey kullanmaya kıyamadım. Neyse ki dünyanın fani oluşu aklıma geldi de kullanmaya karar verdim.

Onun yanındaki kaligrafi sanatı ile ismim yazılmış ayracı da F.B hediye almıştı. Ayasofya Camii'nin resmedildiği ayracın yanında, kristalli metal bir ayraç duruyor. O da yıllar önce Hava Harp Okulu'nda yaptırılmış bir ayraç. Bana hediye geldi. Bu kristalli ayracı da kullanmaya kıyamadıklarımın arasında saklıyorum.  Sepetin orta kısmına da mıknatıslı ayraçlardan koydum. 

Benim kitap ayraçlarım ve hikayeleri kısaca bunlardı. Peki sizin kitap ayraçlarınız ve öyküleri nasıl?

NOT: Bu Mim-i: EsKaymak, Fighting, Nabrut ve Biz, Kahvemin Kokusu, Seyhan'dan ve Bir Poşet Kitap bloglarına yolluyorum.

NOT: Siz de bu Mim-i istediğiniz bloglara paslayabilirsiniz.