26 Ekim 1973'te Pakistan'ın Lahor eyaletinde doğmuştur. Pakistan'ın ünlü aktiristlerinden Afshan Qureishi ve eşi Abid Qureish'nin tek çocuklarıdır. Kariyerine çocuk oyuncu olarak  Emergency Ward And Andhere Ujala ile başlamıştır.1992 yapımı Saza filmi ile tv-sinema dünyasına adımını atmıştır. Önceleri küçük rollerle, dizilerde rol alamaya başlayan actor, Boota From Toba Tek Singh dizisinde ilk baş rolünü oynamıştır. Sayılamayacak kadar çok dizide rol alan actor, yarışma ve eğlence programları da sunmuştur. Faysal Qureishi aynı zamanda modellikte yapmaktadır. Dizilerin yanında filmleri ile de dikkat çekmeyi başarmıştır.

Sanat kariyerinin yanı sıra özel hayatı ile de adından sıkça söz ettiren Faysal Qureishi 3 kez evlenmiştir. İlk evliliğini 18 yaşında yapmış ve 3yıl sürmüştür.  2. evliliğini 24 yaşında yapmıştır ve 18 ay sürmüştür.  3. evliliğini 37 yaşında yapmıştır ve halen eşi Sana ile Karaçi'de yaşamaktadır.

İlk evliliğinden Hanish isminde bir kızı vardır.

Bazı sitelerde ikinci evliliğinden de bir oğlu olduğu, oğlunun şu an Londra'da annesi ile yaşadığı bilgisi var. Ama bunların dışında oğlunun ismi veya resmine hiç rastlamadım. Bilgi kirliliği de olabilir. O yüzden ne var ne de yok diyebilirim. Bir zahmet bilen birileri mümkünse Pakistanlı birileri yazarsa iyi olur. :D

Üçüncü evliliğinden de Aayat isimli tatlı mı tatlı, bir kızı vardır.

Ayrıca bligi kirliliği hususuna şunu da ekleyeyim; Imran Qureishi, Afshan Qureishi'nin oğlu olan Faysal Qureishi ile kardeş değildir.
O, başka bir ünlü olan, daha çok komedyenlikle tanınan Faysal Qureishi ile kardeştir.

Pakistan tv dünyasında çok ilginç bir sistem var. Dizi süreleri ve bölümleri kısa oluyor, bu yönü çok güzel. Fakat bir sanatçının birkaç dizisi birden ayrı kanallarda veya farklı günlerde aynı kanalda yayınlanabiliyor. Sanırım dizi çekimleri bittikten sonra yayınlanıyor bazıları.
Mesela Faysal Qureishi'nin şu an yayında olan 3 dizisi var. 2 dizisi de yayınlanmayı bekliyor.
Yayında olan dizileri; Bheegi Palkein, Mera Yaar Mila De ve Naraz. Yayınlanacak bir diğer dizisi de Tu Meri Ho. Biz Tu Meri Ho dizisini izlerken o,  büyük ihtimal yeni dizisinin çekimlerine başlayacak.

Türkiye'de bir dizi eylül ayında başlar ve hazirana doğru sezon finali yapar. Bir ünlünün, sadece bir dizisi yayınlanır. Çünkü başka dizilerin çekimlerine vakti kalmaz. Bu yüzden Pakistan tv dünyası bizim kafalarımızı çorbaya çeviriyor. :D

Son projelerinden birinde küpe takan bir karakteri oynuyor. Ben Bashar Momin dizisinde küpe taksa daha iyi olurmuş demiştim. Yeni dizisinde küpeli halini görünce çok şaşırdım. Demek ki senaristler de aynı şeyi düşünmüşler. :D
Bizi üzen şeylerin başında dizilerin görüntü kalitelerinin düşük olması, kamera çekim açılarının yetersiz olması ve dizilerin İngilizce alt yazılarının bulunmaması geliyor. Keşke yapım şirketleri bu konularda biraz daha çalışsa.

Faysal Qureishi'nin annesinin ünlü bir film artisti olduğunu söylemiştik. Resimlerinden anladığım kadarıyla zamanının Türkan Şoray'ı gibiymiş.




abid qureishi
                                                                 
                                                                     Afshan Qureishi
                                                         

Faysal Qureishi'nin amcası Riffat Qureshi 60 ve 70'lerin filmlerinde ses uzmanıymış. Amcası 70'lerin film artisti Rozina ile evlidir.  Ve Saima adında bir kızları vardır. O da annesi gibi oyunculuğu tercih etmiştir.

Oyunculuk kalitesi tartışılmayacak bir insan Faysal Qureishi. Bashar Momin dizisi ile de oyunculuğunu devleştirmiştir. Beni en çok etkileyen ise gerçek hayatta tek çocuk olmasına rağmen, Bashar Momin dizisinde iki kız kardeşine aşırı değer veren bir abi rolündedir ve üstün bir gerçeklikle rolünü oynamıştır. Kardeş olma duygusunu nasıl bu kadar iyi hissettirebildi çok merak ediyorum.

Faysal Qureishi fanları olarak Türkiye'de sayımız az. Ama gün geçtikçe aramıza yeni fanlar katılıyor. Sayımız çoğalıyor. Aslında herkesin keşfetmesini istemiyoruz. Gizli bir hazine gibi saklamaya çalışsak da ona karşı önlenemez bir ilgi oluşmaya başladı. Bu da bizi korkutuyor.
Çünkü biz Türkler bir şeyi sevdik mi deli seviyoruz. Bizde bir deyim vardır ölümüne sevmek diye.

Cidden bazı fanlar sevdi mi sanatçı, oyuncu yanını değil her haliyle ölümüne seviyor. Mesela Hint'li ünlü Barun Sobti'nin dizisi bir  kanalda yayınlandı ve onun yüzlerce fanı oldu.
Bu kanal Barun Sobti'yi Türkiye'ye fan meeting için davet etti. Ama ne yazık ki organizasyonda başarılı olamadı ve ölümüne seven fanların görüntüleri çoğumuzu üzdü. (Bana göre tam bir rezillikti.)

Bu yüzden Faysal Qureishi'yi keşfetmemeliler diyoruz. Çünkü onu keşfederlerse, Barun Sobti'nin yaşadıkları onun yaşayacaklarının yanında hiç kalır.
Bir de Faysal Qureishi aşırı mütevazı bir adam kimseyi kırmayım derken kendi kırılıp, incinebilir. Ben buradan kendisini uyarayım da kimse bana böyle olacak dememişti demesin. :D
(Sana yenge Türkiye'ye gelince kocana sahip çık, bak benden demesi :D)

Yaşlanmaya tepki olsun diye doğmuş adam Faysal Qureishi. Yaşı ilerledikçe zirvedeki tahtını sağlamlaştırmaya devam edecek gibi görünüyor. Allah daha çok, hayırlı başarılar versin.
Faysal Qureishi'yi anıpta abinin kirpiklerini anmadan geçemeyiz. Buradan Faysal Qureishi'den ayrı cumhuriyet kuran kirpiklerine, saygı ve selam yolluyorum. Kirpiğin adamı var diyoruz biz. Bazen sinir oluyor insan. Biz de kirpiğin K si anca var adamda cumhuriyet kurmuşlar diyorum. Kızı Aayat'ın kirpikleri de ayrı bir güzel maşaALLAH. Küçücük çocuğun kirpiklerine imreniyoruz arkadaş. Ne vardı bizde de olsaydı da bir ton para dökmeseydik kirpik uzatıcı ve şekillendirici meretlere :D .
Dizilerini izleyen kişiler, kirpik sevdasına aktarları zengin edecek eminim.

Faysal Qureishi'yi sevdiğimiz gibi eşi Sana'yı da çok sevdik. Çok tatlı, sempatik, güzel mi güzel hanım hanımcık bir bayan. Allah mutluluklarını daim etsin. Onlara hayırlı, uzun ömürler nasip etsin.

Türkiye ile Pakistan, Türklerin gözünde kardeş ülkelerdir. Ülkemiz ne zaman zor bir durumla karşılaşsa ilk yardım etmek isteyen ülke her zaman Pakistan olmuştur. Aynı şekilde Pakistan'ın zor durumlarında da Türkiye en büyük destekçisi olmuştur. Hatta başkent Ankara'nın en önemli caddelerinden biri Cinnah Caddesidir. Muhammed Ali Cinnah'ın kararlılığı ve inadı biz Türklerin inat edilecek durumlarda nadiren de olsa Cinnah kelimesini kullanmasına neden olmuştur.
Pakistan'lıları sevmemizin nedenleri arasında sanırım en önemlileri bunlar.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

In Turkey Tv series start on september and make season final on june. One serie is boardcast which belongs to one artist. Because they dont have time to make another series. So that Pakistan Tv sector makes confuse us. He plays a character who wears earrings in their last project. I told before that if Bashar Momin wears earrings it would be better. When i saw him with earrings on his new series i was surprised. So the scriptwriters thought the same thing.

The sad things about series the video quality is low,camera angles are not enough and there is no english subtitles. I hope that entertainment companies work harder about these. Faysal Qureshi has so good acting talent that we can not discuss about that. He well placed his acting with the Bashar Momin serie. I am influenced about that depite he has not any brother or sister but the plays a brother who values his sister and he plays like realty.

Turkey and Pakistan are brotherly countries in the eyes for Turkish.Pakistan has been beside our country in difficult times. Likewise, Turkey has been the biggest supporter of Pakistan in  difficult times. Even one of the capital Ankara is Cinnah Avenue.
Muhammad Ali Cinnah's determination and stubbornness has led us to use the word Cinnah in a rarely position to be obstinacy of the Turks.
I think among the most important reasons why we love Pakistani.

We love her wife Sana like we love Faysal Qureishi. She is very sweet, sympathetic, beatiful, ladylike woman. God make happy them forever, give them long and fortunate life.

                             
                                                        乇.乃