salvage


Program Adı: Salvage Hunters
Sunucular: Drew And Rebecca Pritchard
Ülkemizde yayınladığı kanal:Dmax
İlk yayın tarihi:2011
Sezon:13
Yapım: British

 TLC'nin kardeş kanalı Dmax'te, benim gibi tv seyretmeyen birini bile ekrana kilitlemeyi başaran bir program var. Adı: Salvage Hunters. 

Drew Pritchard ve ekibi  17. yy ve 21.yy arası antika kadar eski olmasa da hatırı sayılır eskilikte vintage ürünler alıyor. Britanya'nın hatta Avrupa'nın çeşitli yerlerinden aldıkları vintage ürünleri restore edip magazasında ve internet sitesinde satıyor. 

Drew bir çalışanı ile beraber kendi deyimi ile ava çıkarken, eşi (eski) Rebecca ve ekip antika deposunda restore işlemiyle ilgileniyor. Bence Rebecca bu işin olmazsa olmazı. Gizli patron gibi. Bir yandan internet sitelerinden gelen siparişlerle, mali işlerle ve depoya gelen antikaları analiz etmekle ilgilenirken bir yandan da ava internet üzerinden devam ediyor. 
Tüm bunlar bir yana programın en güzel kısımları ise Drew'un şatolara, malikanelere, kalelere ve tarihi binalara eski şeyler almaya gitmesi oluyor. Dönem dizilerinde gördüğümüz büyük malikaneleri gerçek haliyle görmek müthiş keyif verici. 
Antika eserler benim işim değil diyen Drew, antikaları kesinlikle satın almıyor. En azından tv önünde görmüyoruz. İşinde dürüstlüğe çok önem veren Drew bir bölümde tarihi kaleden aldığı şeylere satıcının düşük bir bedel istemesi üzerine ama bunların değeri daha fazla eder diyerek fazlasını ödemişti. Tabi bunu antikadan anlamayan normal vatandaşlar için yapıyor. İşi hurdacılık, istifçilik olan simsarlara aynı şekilde davranmıyor. Bizim gibi antika ve vintage ürün meraklılarına ise ders niteliğinde yol gösteriyor.
 Programın bir bölümünde Osmanlı dönemine ait bir oturak bile satın almıştı. Drew'un tarih bilgisi de gayet iyi.


Tabi bu çifti de stalklamadan olmazdı. Rebecca ve Drew geçen yıl boşanmışlar. Söylenenlere göre Drew'un bir pubda (bar gibi bir şeymiş) dayak yemesi uzerine ayrılmışlar. Drew'un dayak yediği şahıs da ilişkisi olduğu iddia edilen kadının kocasıymış. Ayrıca bu dayak olayı da ilk kez olmuyormuş. Ayrılmaları, olayları doğrular cinsten ama bilemiyorum. 🤷‍♀️
Her ne kadar boşansalar da Rebecca ile hem ortaklıklarına hem de tv programına devam ediyorlar.
Eski şeyler hoşunuza gidiyorsa, ruhunuzda gizliden minik bir istifçi yatıyorsa bu program tam size göre.
                                                                                                       
                   
                                                                                                                           乇.乃