İlk bölüm yayın tarihi: 10 Ekim 2016
Son bölüm yayın tarihi: 3 Kasım 2016
Yapım: Malezya
Kanal: Astro Ria
Tür: Romantik, Dram
Başroller: Neelofa, Fattah Amin
Dil: Malayca

Bölüm Sayısı: 16
Konusu: Nişanlanacağı gün evden kaçan Warda kızımız ile pilot Ejaz'ın kaderinin kesişmesi anlatılıyor. 

Warda çok zengin bir ailenin tek kızıdır ve kuzeni Muslim'e aşıktır.
(Aşk değildir o. Aşk olsa duramaz.) 
Babası ise onu kendi seçtiği kişi ile evlendirmeye kararlıdır. Warda her ne kadar ailesine kuzenini sevdiğini söylese de babası kuzen evliliğinin ailelerinde hiç olmadığını ve bunu asla kabul etmeyeceğini söyler.
( Dinen caiz ama bizde de kuzenle evlilik yok. Babayı çok iyi anlıyorum.)
Nişan günü, sevdiği adama hava alanında bekleyeceğine dair bir mesaj atıp evden kaçar. Tabi adam kızı yarı yolda bırakır ve gelmez. Bizim mühendis kızımız Warda  iki dirhem bir çekirdek nişan kostümüyle havaalanında ağlarken, fırlama tipli pilotumuz havalı bir şekilde selpak uzatır ve gider. Tam her şey bitti derken Warda ve Ejaz'ın kesişen kaderi hay bin kunduz dedirtecek olaylara sahne olur.

Tatlış mı tatlış bir Malezya dizisidir kendileri. Dizimiz son derece edepli olup, gönül rahatlığı ile genel izleyici kitlesinin yanında açıp izleyebilirsiniz efenim.Baştan söyleyeyim öyle ufak bir kiss dahi yok.
Hisler var, biz ima ediyoruz gerisini siz hayal edincilik var.


suri hati mr. pilot



Warda rolündeki Neelofa'nın donukluğundan bahsedip gıcık olan var ama bence oyuncuların en yeteneklilerinden biri oydu. Bayan Mimik lakabını taktım ona. Başörtülü olduğu için diğer oyunculara göre elbette rolünde karşı cinse biraz daha mesafeli olacaktı. Bu arada Malezya ile az çok ilgilenmiş arkadaşlar bilirler. Malezyada başı açık veya kapalı olmanız oyuncu, şarkıcı vs. olmanıza engel değil. Daha doğrusu başörtülü bir şarkıcı, oyuncu vs. hangisiyseniz milyonlarca hayranınız da olabilir. Lise yıllarımda çok yakın bir arkadaşımın  tüm hayalleri bu ülke ile ilgili idi. Sayesinde epey haşır neşir olmuşluğum var Malezya ile. Hatta bir zamanlar Türkiye Malezya olmasın furyası başlatmışlardı. Çok kızıyordum çünkü Malezya küçümsenecek bir ülke değil. Ayrıca her ülke kendisi gibi olsun zaten birbirinin aynısı olmasına gerek yok. Güzel yanlarımızı alış veriş eylesek kâfi.

Kızın tesettürü çok eleştirildi ama zaten o da dizide tesettür böyle olur demiyor. Tesettürü öğrenme yeri diziler değil Kuran-ı Kerimdir unutmayın. Eleştirileri de bu yüzden yersiz buluyorum.


Warda rolünün gayet şık bir imajı vardı. Zaten çok tatlı bir kız. 
Yalnız o en az 20 cmlik platform topuklarla yeri geldi koştu yeri geldi merdiven tırmandı ya helal olsun diyorum. Yarım saatten sonra en fazla 17 cmlik topuklularla dengem kayıyor benim. Her seferinde hayretle izledim bu kızı.
Warda aşırı iyi niyetli, inat ve dominant bir karakter. Bu yüzden çok yanlışa düştü. Özellikle yalanları, bu benim özel meselem ben hallederim demeleri, saklaması, anlatmaması ara ara insanda anne terliği ile dövme hissi vermiyor değil ama dizi işte.



suri hati


Ejaz... Ejaz... Görünürde fırlama, kibirli ve playboy tipli olmana rağmen son derece iyi niyetli, hatta saf, tripler kralı Ejaz... Hafif bir eziğe kayan hallerin de yok değildi hani. Annen dominant, hatun ondan daha dominant olunca, tabi normal böyle olman.
Ama feci olgun ve mantıklı tavırların her zaman seni bir adım öne geçirdi.
Kendi içinde de çok çelişkiler yaşadın. Hele karınca dağa küsmüş dağın haberi olmamış hallerin yok mu tam dayaklıktın da neyse...
Sevgili Fattah Amin gerçek hayatında böyle olmadığını düşünüyor ve on parmağında on marifet hallerinle seni kutluyorum.

Dizinin bir diğer önemli karakteri tabi ki çiftimizin mimarı ünlü modacı, butik sahibi kayınvalide idi. Bu kadın hakkında yapabileceğim tek yorum şu ; kızlar Allah size de böyle kayınvalide nasip etsin. 

Dizide bekar olarak sadece gıcık görümce ve Warda'nın akıl küpü mantık timsali kardeşi kaldı. 
İlk bölümlerde görümce çok samimiydi aslında ama o da kendince haklı yönler yüzünden uyuzluk etti.
Fazla sürmedi zaten bu hali. 
Müslim ve İnara karakterini de dövmeyi çok istedim ama olmadı :D



Dizinin dikkat çeken diğer noktası da aileler holding sahibi ama çocuklar ve ailenin diğer fertleri,  mesleği ne ise onunla ilgileniyor. Warda'nın babasının holdingi var ama o mühendis olduğu için başka bir şirkette çalışıyor. Sonraki bölümlerde iş başvurusu yapıp  mülakatlara da katılıyor. Ejaz'ın babası da çok zengin ama Ejaz pilotluk sınavından geçmek için uğraşıyor. Bu yönleri de güzeldi dizinin. 



Peki bu dizi bizim ülkemizde nasıl bu kadar sevildi derseniz; aşırı yakınlaşma, el ele tutuşma ve kiss sahneleri olmadan da çok güzel bir dizi yapılabileceğini kanıtladığı için derim. Oyuncuların yeteneği burada devreye giriyor.


Uzun uzun bakışmalar, gerçeklikten uzak bitmeyen sahneler yoktu. Her şey normal hayatta nasılsa öyle aktarılmıştı. Dizide başörtülü ya da başı açık ayrımı olmaması, aile içi entrikaların dönmemesi o kadar güzeldi ki. Ne demek istediğimi izlediğinizde anlayacaksınız. 
Bu da dizinin sevilmesinde çok önemli bir etken. 
Zaman zaman sıksa da izlenesi bir dizi idi.

Sizin de yorumlarınızı bekliyorum.

NOT 1: Ejaz'a sabır timsali denmesinin nedeni Warda'nın hatalarına sabretmesinden sanıyordum ama değilmiş :D Bence de iyi sabretti çocuk o kadar ay. :D

NOT 2: Dizinin 1 buçuk saatlik Suri Hati Mr. Pilot Raya isimli bir devam filmi varmış. Henüz çevrilmemiş. İzlersem onun da yorumunu yazarım.