DİKKAT!!!



Bloglar Yarışıyor organizasyonunu duymayan kalmamıştır aranızda. Ne var ki bu yarışma veya organizasyon tamamen fiyasko idi.

Yarışma şartlarından biri de yarışmanın tanıtımını yapan  küçük bannerı, sitenize eklemekti. Mecburen herkes sitesine bu bannerlardan yerleştirdi. Yarışma sponsorlarından biri de Tübitak olduğu yazıyordu. Verilecek ödüllerin cazibesi ve blogunun tanınması düşüncesi ile yarışmaya hatırı sayılır bir kitle katıldı.
Katılan herkes aylar geçmesine rağmen final hakkında herhangi bir duyuru vs. olmadığını görmüştür.
Yarışmayı, daha önceden kazananların blog linklerinin olduğu minik bir kısım vardı. Bu bloglar pek aktif olmayan, nedense ismini bile duymadığımız bloglardan oluşuyordu.

Maalesef büyük bir hırsızlık şebekesinin içine düştük arkadaşlar. Yarışmanın galiplerine verecekleri ödüller, önceden kazananlar ve sponsor listesi,aslında inceden bir şüphelenme sebebiydi. Bu yarışmayı kimler organize ediyor bilmiyorum ama sitenizin içeriğinden tutun da hesap bilgilerinize kadar kendi elinizle bu dolandırıcılara vermiş oluyorsunuz.

Çocuğumla Eğlenirken blogunun sahibesi Tübitak'a mail atarak sponsorluk meselesini sormuş. Tübitak böyle bir sponsorluğu olmadığını ve bir an önce bu siteden bağlantılarının kaldırılmasını istedikleri yönünde karşı bir mail atmış.

Şu an bu site Google'den kaldırılmış durumda. Ama hemen arkasına muadili bir site açmışlar. İçeriklerinizin, emeklerinizin çalınmasını istemiyorsanız, bu ve benzeri yarışmalara katılırken aman çok dikkatli olun. 

Bugüne kadar Hürriyet Bumerang, Yazarkafe vs. oluşumlara karşı çıkmıştım ama bugünden itibaren emeklerimizin çalınmaması adına desteklemeye karar verdim. Biliyorsunuz Bumerang'ın da bu tür yarışmaları var. Bu hırsızlara yardım etmektense Bumerang yarışmalarına katılın daha iyi.

Hadi bakalım. Emeklerinize zeval gelmesin. :D

NOT: Yukarıdaki Gifin görüntü kalitesi çok kötü farkındayım ama yüksek çözünürlüklü bir şey bulamadım. 


                                                                                                                  乇.乃