Daha önce blogumda gömülenler diye bir köşe açacağımı söylemiştim. Köşenin ilk listesi hazır.
Listede bulunan kitaplar tamamen zaman kaybı olup, okumaya değmeyecek kitaplardır ve bunlar tamamen şahsi görüşlerimdir. Sonra vay efendim kimse bizi uyarmadı demeyin.
Ha varsa boş vaktiniz, uyuyun. Ciddi söylüyorum. Uyumak için can atacağınız ama vakit yetmezliği sebebi ile gözünüzü şöyle bir dinlendirmeye bile hasret kalacağınız günler gelmeden uyuyun. 

Daha önce okumuş olduğum ve hunharca gömdüğüm kitaplardan oluşacak olan liste, 3 kitap ve bunlar hakkında kısa bilgiler içerecek. Vakit buldukça liste yenilenecek. 

İşte Liste:

GÖMÜLENLER DE BU AY

3. ŞU SAATTE ORADA MIYDIN?/ BİLÂL SAMİ GÖKDEMİR





Bu kitap hakkında düşüncelerimi ayrıca yazmıştım. Blogda bulabilirsiniz. Gömülenler listesine 3. sıradan girerek çok doğru bir karar veriyor kendileri. Son sayfası yırtık kitap denmesini tamamen pr çalışmasına bağladığım bu kitabı para verip almasam kesinlikle okumazdım. Ergen kesime hitap edercesine yapılan pr çalışması başarılı olmuş ki epey satmış. İçinde öyle yazıyordu, bilemem :/
Sevgili Gökdemir, kuzguna yavrusunun şahin göründüğü misali size de kitabınız bestseller göründü diyelim. Ama hiç mi etrafınızda okumaktan anlayan birilerine okutup, eleştirtmediniz kendinizi?
Ödüllüymüş de... Bak seeen.
Ayrıca kitabın yırtık kısmı da çok saçmaydı. Tabi sattıysa orası ayrı ;)


2. MADAM BRAVO/ BİLÂL SAMİ GÖKDEMİR




Aynı yazarın iki kitabını birden gömmek istemezdim ama bunu hakketti. Tamam anladık Agatha Cristie hayranısınız ama keşke bu kadar gözümüze sokmasanız ne vardı? Bir de baş kahraman teyzemiz bana fena halde Murder, She Wrote dizisinin teyzesini hatırlatıyor ne hikmetse.



Neyse, ben okudum ama okumasam iyiydi...


1. GERÇEK HESAP BU/ NEJAT İŞLER





Şimdi siz de o özlü sözleri söyleyen adamın kitabını mı gömdün diyeceksiniz ama o özlü sözlerin sahibi bu vatandaş değil maalesef. O hesap kendine ait değil. Nejat İşler Vevo ismiyle açtıkları hesaptan aforizmik, artistik sözler paylaşanlar, adam hastalandığı dönem açmışlardı bu hesabı. Herkes Nejat İşler sanıyor tabi. Kendisi her aforizmanın üzerine yapıştırıldığını kitabında da yazmış.

Kitabı okuyana kadar ben de aforizmalar okuyacağımı düşünüyor, seviniyordum. Ömrüm boyunca, hayatımdan 1,5 saat çalan bu kitap kadar gereksiz bir kitap okuduğumu hatırlamıyorum. Şimdi iyi bir şeyler okudum okuyacağım derken bir baktım, kitap bitmiş. 

Kadın, alkol ve aslında ne istediğini bilip, bilmeme arasında geçen hayatından kısa bir özet geçmiş. İç muhasebe yapar gibi yazdığınız kitabınızı keşke içinizde tutsaydınız. Can yayınları hiç mi kitabın içeriğine bakmamış? Hayret doğrusu. Nejat İşler yazarlığa soyunduğu gibi geri giyinmiş olacak ki devamını yazmadı. Yazmasın da zaten.
Sırf ünlüyüm diye yazmayın, yazılmasın, basılmasın... Kağıt israfı olmasın. 


                                                                                        
                                            乇.乃