Bashar Momin 2 müjdesini alır almaz, birinci seriyi şöyle bir hatırlayalım istedim. 2. sezon kadrosu ve konusu nasıl devam edecek henüz belli değil ama eminim Basharzedeler her türlü çok sevecektir.




Bir dizi düşünün, başroldeki adam ciddi anlamda kötü ama siz onun tarafını tutuyorsunuz.
Asla böyle bir dizi izlemem diyorsanız, yazımı okuduktan sonra tekrar düşünün.

Bashar Momin dizisinde, kötü karakter öyle güzel işlendi ki hepimiz o kötü karakterin kazanmasını istedik.
Dizide kin, nefret, aşk, intikam, dram iç içe geçmiş durumda.

Dizinin konusu şöyle:
Rudaba adlı kızımız istememesine rağmen, babasının ısrarıyla, daha önce hiç görmediği, Amerika'da yaşayan Buland ile nişanlanır. Buland nişan gününde bile Amerika'dan gelmemiştir.
Her ne kadar Rudaba'nın rızasını hiç sormayan babası kötülük yapmış gibi dursa da aslında niyeti gerçekten iyidir.
Rudaba'nın ve Buland'ın anneleri vefat etmiştir. Babaları ise komşudurlar. Haliyle  Rudaba'nın babası, tanıdığı, güvendiği, iyi bir ailenin oğluyla kızını evlendirmek, emanet etmek ister. Buland'ın babası gerçekten de iyi bir insandır.

Bir gün Rudaba'nın babası ve nişanlısının babası akşam gezintisine çıkar.
Gasp çetesinden birisi ikisini öldürür ve Rudaba'nın zorlu yaşamı babasını da kaybetmesiyle başlar.
Babası ölünce, abisinin evine taşınır. Abisi Adil aşk evliliği yapmıştır.
Adil, eşinin abisi Bashar ile kara para aklama işinde çalışmaktadır.

Yengesi ise hem zenginliğin verdiği şımarıklıkla hem de ruhundaki sinsilikle herkesi yönetmek isteyen bir tiptir. Rudaba'nın görücü usulü evlenmesine karşıdır ve her fırsatta onu dolduruşa getirir.

Rudaba'nın yengesinin, kız kardeşi 2 kere nişanlanıp ayrılmış bir kızdır. Nihayetinde, bu kızımız da evde kalacağım korkusuyla evlilik delisi olup çıkmıştır. Çünkü o Bashar Momin'in kız kardeşidir.

Rudaba'nın hiç görmediği nişanlısı Buland vardır bir de. Bir gün çıkagelir ve Rudaba ile birbirlerine aşık olurlar.

Ve kötülerin kötüsü, aşırı aşırısı zengin Bahsar Momin... Namı diğer Number One BM...

Bashar Momin'in kız kardeşleri için yapmayacağı şey yoktur. Yeter ki üzülmesinler, ağlamasınlar. Sonuçta, para var huzur var diyen bir adamdır. Ha bir de minik (patavatsız) yeğenine aşırı düşkün bir dayıdır.
Namussuzluğa tahammülü yoktur. Kara para aklama işi onun için kötü bir şey değildir. Sadece bu işle meşgul değildir. Fabrikaları, şirketleri olan bir adamdır.

Rudaba'nın nişanlısı Buland, Bashar'ın küçük kız kardeşi Tayyaba ile aynı okuldan mezundur ve birbirlerini tanımaktadırlar. Bu tanışıklık Bashar'ın çok hoşuna gidecek ve hayat hepsine, özellikle Rudaba'ya türlü oyunlar oynayacaktır.

Buradan sonrası çok hafif spoiler içerebilir. Yine de izlemeden anlayamayacağınız spoiler bunlar.

Öncelikle Rudaba karakterinden bahsetmek istiyorum. Aşırı saf bir kız. Dolduruşa çabuk geliyor. Çok iyi niyetli. Evleneceği adamın, hayatına giren ilk kız olmak istiyor. Aslında aşk evliliği yapmayı istese de babasını kırmak istemiyor. Aşırı ağlak bir kız ve bu durumu bazen sinirinizi bozuyor. Rudaba'nın bazı tavırları yapmacık gelse de sonradan alıştım. Oyunculuk açısından Faysal Qureishi'nin yanında çok sönüktü.



               Bashar'ın planı tıkır tıkır işlerken yaptığı hareketlerden biri. Olaylar olaylar hareketi...

Bu gif için Renkli Tırtıl'ın emeğine sağlık. Benim gibi bir sürü kişi bu diziyi, Renkli Tırtıl'ın replik kolajlarından tanıdı ve hayranı oldu. Kocaman bir teşekkür ona gitsin.

Bashar Momin...
Kendi deyimiyle dünyanın en adi pisliği...
Bu karaktere ne desek boş. Adam king. Kardeşleri için dünyayı yakacak biri.
Her ne kadar parasının bir kısmı haram kazanç olsa da namuslu olmaya değer veren bir insan.
Hiçbir kıza aşık olmamış, evlenmeyi düşünmemiş bir insan. Evleneceğim kızın hayatındaki ilk erkek ben olmalıyım diyen bir kötü. Nefret edilecek bir insan ama diziyi izlerken hep onun tarafında olmanız da ayrı bir başarı.

Herkesin bayıldığı bir 'Come On' sahnesi var ki orada devleşmiş resmen. Bir de o zalım adamın yeğeni karşısında kediye dönüşmesi vardı.

Asya'dan Karalamalar blogunun sahibesinin şu yorumu da çok yerinde olmuş. Herkes bu sahneleri sevmişti: ''Haa birde bunların değişik bi ses tonuna sahip yeğenleri vardı şirin bi kızdı pot kırıp duruyordu ama dayısının canıydı o. Yanlış yazmış olabilirim ama dizide en sevdiğim kelimelerden biri de mamuky can dı ( dayısının canı) demekti galiba :) Birde Bashar'ın ''Oo meri Huda'' (Aman  Allah'ım ) deyişini çok sevmiştim. '' 

Diziyi izledikten sonra Huda kelimesindeki H yi otamatik olarak hırlatarak okuyorsunuz :)

Spoiler dolu yorumlarım :

1) 7. bölümde Rudaba, Bashar'ın odasına yeğeninin kıyafetiyle giriyor ve demek gülebiliyormuş deyip hafiften tebessüm ediyor ya işte orada bence inceden mesaj vardı.

2) Ruhsatiden sonraki bölümlerde konuşurlarken Rudaba ama o benim nişanlımdı sevmek zorundaydım diyor ya bir B.M edasıyla senin karakterinde eksiklik var dedim. Ruhsati: Evlenen çiftin hemen değil de, düğünden  belli bir müddet sonra damadın gelini yaşayacakları eve getirmesi geleneği. Sanırım böyle :/

3) Bir de şu meşhur meyve suyu faciası olan bölüm vardı. Orada meyve suyunu içmeden önce kısaca şuna yakın bir şeyler diyordu ''Buraya gelmeden önce karar verdim, renklerim senin renklerin olacaktı.''vs. orada da senaristlere saydırdım. Madem öyleydi ne diye suratın beş karış gezdin, düşünceni ruhsatiden önce söylemedin de, Buland'a kulak astın be Rudaba.

4) Son bölümlere doğru Zafer ve anne olacak o kadının sahnelerinde bir piyano dinletisi var ki Bashar ağladı biz ağladık. O bölümler için bile olsa izlemeye değer.





Faysal Qureishi'nin oyunculuğuna diyecek yok. Adamın dizileri arasında bir numara bu dizi. Karakterine fazlasıyla hazırlanmış ve hakkını vermiş.  Annesi de aktirist. MaşaALLAH çok güzel bir kadın. Faysal Qureishi deyince tabi kirpiklerini anmadan olmaz. Renkli Tırtılın şu yorumu yeterli sanırım: ''Kirpiğin adamı var.''

Daha ne olsun dizi güzel. Bölüm sayısı ve süresi kısa. Pakistan-Hindistan dizisi de seviyorsanız, kesinlikle izleyin derim.
Aslında çok kişinin keşfetmesini istemiyorum. Çünkü keşfederlerse ergene bağlıyorlar. Ağız tadıyla fanlık yapmıyorlar. Gınâ geliyor insana ama yakında izlemeyen kalmayacak gibi. Faysal Qureishi Türk fanlarıyla güzel bir iletişim içinde. Türkiye'ye çok defa gelmiş. Bashar Momin ile ilgili sorulardan bunaldığını ve başka dramalarının da olduğunu söylemişti. O da B.M nin üzerine bir dizi yapılamadığını farketmiş olacak ki Bashar Momin 2 müjdesini verdi. Bakalım neler olacak. Merakla bekliyoruz. Dizinin ülkeye girişinde emeği olan MRS. Khurana teşekkür eder buradan Faysalians Tim'e selam ederim. Onlar kendilerini biliyorlar...

NOT : Dizi bir Pakistan dizisidir ve 32 bölümden oluşmaktadır. Her bölüm yaklaşık 30 ar dakikadır.
NOT: Son yıllarda yapılan dizilerin konularına bakıyorum da sanki Bashar Momin esintileri var. Henüz B.M nin tahtına oturan olmadı. Bizim ülkemizde böyle bir dizi aşırı tepki alır ama reytingleri de toplar.

                                                         乇.乃